vrijdag 2 maart 2012

Mark Rutte mag zich schamen

Dat Nederland in 2013 denkt een begrotingstekort te hebben van 4.5% vind ik onaanvaardbaar.  Helemaal schokkend vond ik Mark Rutte's commentaar vandaag.  Hij kreeg kritiek van de EU en zegt dan 'dat er ruimte zit in de Europese begrotingsregels. Het is aan de Europese Commissie om te bepalen of Nederland zich aan de afspraken van Europa houdt.'

Waar slaat dit op, Rutte? Is het misschien een idee om te overwegen dat Nederland ZELF geen begrotingstekorten wenst?  Wie gaat ervoor opdraaien?  Jawel. Mijn kinderen.  Het is toch niet te pruimen dat de overheid geen sluitende begroting kan maken?  Wiens geld geven ze daar uit?

Gewoon sluitend maken die begroting.  Sterker nog, de staatsschuld moet teruggedrongen.  Ik weet het, dat is makkelijk gezegd.  Maar hoe lang is het geleden dat we een sluitende begroting hadden?  Waarom tolereren we dat de staatsschuld maar steeds oploopt?  Welke regering durft de koe nou eens echt bij de horens te vatten?  Nu hebben we een rechtse regering en die gooien nog net zo makkelijk met geld als ze aan links verwijten!

My, o my, wat klinkt dit conservatief. Maar conservatief huishouden heeft nooit voor faillisementen gezorgd.  Waarom mag de overheid wat het van zijn eigen burgers afkeurt? 

3 opmerkingen:

Willem van Gent zei

De overheid keurt het van zijn burgers niet af. Maar stimuleert hen alleen maar geld te lenen. En niet terug te betalen. HRA heet dat. Hoe rijker je bent hoe meer je profiteert.

Jos Strengholt zei

Nou ik hoor vaak zat commentaren uit de mond van onze overheden dat we minder zouden moeten lenen. Onze banken maken het steeds moeilijker want stel dat we niet meer kunnen terugbetalen. Maar vadertje staat... wow.

Paul Miller zei

Als tandem Rutte en De Jager de BTW verhogen, komen er nog meer Polen naar Nederland. Het zwartwerken zal toenemen. Die website van PVV krijgt dan nog meer bezoekers. Linksom, rechtsom, Rutte krijgt het in Brussel nog druk en te kwaad.