dinsdag 6 maart 2012

Echt weer een verhaal voor Lex Runderkamp

Weet je nog? Lex Runderkamp meldde op de NOS dat christenen hun eigen gebouw-dat-echt-geen-kerk -was (volgens heer Runderkamp) in brand hadden gezet op 30 september 2011 in het dorpje Merinab bij Edfoe in Zuid Egypte.  Geen enkele moslim is ervoor bestraft, maar wel heeft de priester van die kerk nu 6 maanden gevangenisstraf gekregen omdat hij de kerk (kerk!) te hoog heeft gebouwd.

Ah jawel. Een kerk dus.  Maar dat wisten we al lang natuurlijk, zelfs de NOS en Runderkamp die er natuurlijk niet over hebben gepeind om te erkennen dat ze de plank volstrekt missloegen.

Priester Makarios Boulos van de St George Kerk in Merinab bouwde de kerk te hoog, en dat moet nu worden aangepast.  Voor te hoog bouwen ga je in Egypte de gevangenis in (als je een christen bent) en voor een kerk in brand zetten, nou ja, daarvoor hoef je niet te brommen (als je een moslim bent).

Sinds de kerk in brand is gezet, heeft de priester herhaaldelijk geprobeerd de hoogte van de kerk aan te passen in overeenstemming met de permissie.  De christenen mogen niet bidden bij de kerk, en hoewel ze diverse keren aan de politie toestemming vroegen om de hoogte aan te passen, is die toestemming niet gegeven, aldus priester  Salib al-Diek van Edfu. Hij zegt bewijs te hebben dat ze diverse keren aan de politie toestemming vroegen, maar ze kregen het niet.  In de rechtzaak werd niet toegestaan dat de politieverslagen werden gebruikt voor de verdediging van priester Makarios.

De moslims van Merinab staan ook niet toe dat Makarios in zijn dorp terugkeerde.  De politie steekt geen vinger uit.

En veldmaarschalk Tantawi, de leider van de militaire junta van Egypte, had opdracht gegeven aan de gouverneur van Aswan om de kerk op staatskosten te herbouwen.  Daarvan is niets terecht gekomen.

Even ter herinnering: de Islam is de religie van vrede, weet je nog? En dat moest door de NOS en door Runderkamp nog even worden onderstreept.  

3 opmerkingen:

mbuurman zei

Onvoorstelbaar, wat een grove behandeling christenen in Egypte ondergaan. Bah. Het zou goed zijn hier bekendheid aan te geven, en internationaal verontwaardiging te laten uitspreken over dit verhaal. Net als over andere zaken, zodat de autoriteiten in Egypte het gevoel krijgen dat er op ze wordt gelet. Misschien dat dat een beetje zou helpen.

adw te U zei

Wat gemeen!

Anoniem zei

Gert A zei,

Hieraan besteed de pers geen aandacht.
We worden elke dag misleid dat zie je bijvoorbeeld ook in Syrië.
Dat de rebellen in werkelijkheid veelal moslimfundamentalisten zijn die barbaarse misdaden plegen zie je nergens.

Toen Simone Wever bij de opstand in Tunesië in Egypte verslag deed werd er een excuses gemaakt.
Dat is nu niet het geval, terwijl dit veel erger is natuurlijk.
Ik kan en wil de NOS daarom niet meer serieus nemen.

Godzijdank heeft Jan Dirk Snel uitgebreid deze zaak behandeld, maar ben bang dat dit al gau weer uit de bovenste regionen van google is verdwenen.

Zonder te persoonlijk te worden, wat kwam Lex ook arrogant over bij Thijs van den Brink in"dit is de dag"
Wat een verschrikkelijke man, dat hij überhaupt nog in de spiegel kan kijken na zoveel laster en leugens.