donderdag 29 maart 2012

Anglicaanse Kerk met de Luit

Onze zondagavonddiensten - vooral bezocht door lui van 25-30 jaar - zijn heel liturgisch.  We volgens behoorlijk strak de Anglicaanse liturgie, met een paar kleine knipoogjes naar de Koptisch Orthodoxe Kerk. We gebruiken de Koptische versie van het Onze Vader, en van de Geloofsbelijdenis van Athanasius. 

Meest opvallend is dat we wat betreft muziek sterk leunen op de luit.  Dat past goed bij de doorgaans in Arabisch gecomponeerde liederen die we zingen.  Daarmee heeft de liturgie een autentieke Egyptische klank en sfeer. Dat blijkt te worden gewaardeerd, gezien de groeiende gemeenschap op zondagavond. 

Op de foto Gerges - die de luit in onze kerk speelt.  Hij doet dat ook op onze donderdagavond Life Leadership Seminars - waar ik bijgaande foto maakte.  Verder geeft Gerges een aantal mensen les op de luit.  Binnenkort beginnen we ook met gitaarles. We hebben er net vijf aangeschaft. 

Andrew gaat vanaf juni pianoles geven. Mooi om die muzieklessen aan te kunnen bieden aan leden van onze gemeenten - en aan mensen daarbuiten.  Mijn eerste doel is om binnen onze eigen kerk meer musici op te leiden.  We zien aan onze eigen erediensten hoe invloedrijk goede muziek is.

Geen opmerkingen: