zondag 13 november 2011

Soedanezen genieten maaltijdVandaag ruim 100 kinderen, en ik denk zo'n 80 volwassenen in de Soedanese dienst. Dus moesten we op de laatste nipper voor 20 extra mensen eten laten aanrukken. Was weer groot feest in de kerktuin. Dank zij de bijdrage van 100 euro van goede broeder HM. Goed voorbeeld :-)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gert A zegt :

He Jos,

Je schrijft regelmatig over Soedanese christenen.

Zijn daar veel van in Egypte ?
Vroeger scheen de koptische kerk daar echt groot te zijn.
En dan hebben we het niet over Zuid-Soedan.

Trouwens, zijn dat nu allemaal vluchtelingen ? of is het op dit moment weer wat beter toeven voor christenen aldaar.

ineke zei

Dat zijn meer kerkgangers dan in Wijchen

Jos M. Strengholt zei

Ha Gert A - ja, ik heb nu eenmaal vrij veel kerkleden uit Soedan - meer dan westerse buitenlanders en Egyptenaren samen.

Er zijn tienduizenden, zo niet hondderduizenden Soedanezen hier. Formaal zijn het geen vluchtelingen, want ze zijn welkom in Egypte zonder visum. Erkenning door de VN als vluchteling is dus moeilijk.

Veel van deze lui wonen al 20 jaar in beroerde omstandigheden in Egypte. Maar hun kinderen die hier zijn opgegroeid hebben niks meer met de cultuur en het leven in zuid soedan. Teruggaan is dus zeer moeilijk.

Anoniem zei

Hallo Jos,
Ik lees steeds je stukjes , Mooi hoor.
Maar enige tijd geleden had je een verhaal over een Koptische christenvrouw (studente) die bij de aanslag op een Koptische kerk op 1 januari 2011 ernstig gewond (ook verbrand) was geraakt. Je vroeg of mensen wilden helpen een behandeling te betalen voor haar. (in een ziekenhuis) . Ik wilde wel een gift geven maar ik kon nergens een bankrekeningnummer enz.. vinden. Ik ben geen computerfreak. Maar nu zie ik dat ik een reactie kan plaatsen en vraag je op deze manier om een rekeningnummer als het nog nodig is haar te helpen. Mijn emailadres is M_Veldman@live.nl