woensdag 2 november 2011

Kerst: twee kerken in Ethiopie bouwen

Met de vier gemeenten die in mijn kerk bijeenkomen in Egypte hebben we de verantwoordelijkheid op ons genomen om twee kerkgebouwtjes neer te zetten in Ethiopie. Die kosten - lach niet - 2.000 euro per stuk. Dat gaat dan om stevige gebouwtjes van 20x25 meter, waar 200 mensen in kunnen. De locatie is West-Ethiopie (Gambella) waar zich de laatste jaren duizenden mensen verdringen om Christen te worden.

De eigen bijdrage van de gemeenteleden van die twee kerken in Ethiopie is het land, en ze kunnen per kerkje ruim 100 euro bijdragen.

In Egypte gaan we maandelijks met de collectezak rond voor dit project en daardoor kunnen we voor ongeveer 2000 euro zorgen tegen het einde van december van dit jaar. Ook onze straatarme Soedanese gemeente doet trouwens mee aan dit project: ik heb bewust gezorgd dat ook zij hieraan meedoen, zodat ze ook het goede gevoel hebben dat ze niet alleen aan de ontvangende kant van charity staan, maar dat ze zelf ook weer anderen helpen.

We hebben nog 1800 euro nodig. Is er een kerk of gezegende broeder of zuster in Nederland die wil helpen om dit project als Kerstgeschenk af te ronden? Hier een simpele brochure van dit project. Mijn mail: jos@strengholt.info

Geen opmerkingen: