vrijdag 11 november 2011

Lust, Liefde, en hard werken

Vanmorgen preek ik over 1 Thes 4:1-12, over lust, liefde en hard werk. Heel praktisch advies aan een zeer jonge gemeente in Thessalonica in ca 50 na Christus is nog even actueel vandaag.

2000 jaar leerde de kerk, in navolging van Jezus en diens apostelen, dat een man is geschapen om in zijn leven 1 vrouw te hebben. En dat mannen ook niet zijn geschapen voor andere mannen. Ahhh... hoe durf ik het vandaag de dag nog te zeggen.

Heeft de sexuele revolutie onze samenleving er beter op gemaakt?

Paulus adviseert ons om onze medegelovigen lief te hebben op een broederlijke manier, en om lust uit die relaties te bannen. Misschien dat hij als een goed tegengif wijst op de noodzaak van hard werken?

Hier de pdf van de preek over 1 Thes 4:1-12

1 opmerking:

gert zei

Hoi Jos,je durft, pas maar op want het COC heeft een heel lange arm en weet je heus wel te vinden in Cairo.
Nog fff en dan hebben we in Olland óók gewetens bezwaarde gristelijke voorgangers maar die worden dan wel weer "beschermd" door CU en SGP,(braaaak).

Over lust(veel testosteron) gesproken Salomo had 700 wijfjes en nog eens 300 bijwijfjes las ik laatst.Die oude bedeling had zo ook z'n mooie kanten,tóch?

Enne,de sexuele revolutie heeft ook z'n goede kanten gehad,óók in de gristelijke gezinnen als je bv.het sexuele leven van ons vergelijkt met dat van onze ouders en grootouders,toen waren er zoveel onnodige taboe's en valse schaamte.
Alles gebeurde letterlijk en figuurlijk in de donker.

Zitten er trouwens veel Afrikanen onder je gehoor/preek Jos,die hebben helemaal een losse sexuele moraal,ook hen die zich gristen noemen.