woensdag 16 november 2011

ooggetuige van steniging heel gezin

Phew, heftig... ooggetuigenverslag van heel gezin dat werd gestenigd in de Wadi van Achor. Man, vrouwen, kinderen. De man zou voor een vloek op zijn stam hebben gezorgd door wangedrag. Zie Jozua 7:24-26

24 Hierna brachten Jozua en de Israëlieten Achan, de nakomeling van Zerach, naar het Achordal, samen met het zilver, de mantel en de goudstaaf, en met zijn zonen en dochters, runderen en ezels, schapen en geiten en zijn tent – kortom, met alles wat hij bezat. 25 Jozua zei: ‘Jij hebt ons in het ongeluk gestort! Daarom zal de HEER jou vandaag in het ongeluk storten.’ Hij en al de zijnen werden door heel Israël gestenigd en verbrand. 26 Daarna bedolven ze hen onder een grote hoop stenen. Toen bekoelde de woede van de HEER. Deze steenhoop is er tot op de dag van vandaag en deze plaats wordt het Achordal genoemd, tot op de dag van vandaag.

2 opmerkingen:

gert zei

Hêftúgh die oude bedeling.

Maar de ot-wet/Mozes schreef voor om dmv steniging het kwaad uit hun midden weg te doen.

Later als ze de op overspel betrapte vrouw ook willen stenigen("Mozes heeft ons geboden")laat Jezus duidelijk zien hoe nú in deze bedeling het kwaad bestreden moet worden,nl.door een nieuwe kans/genade("ook IK veroordeel je niet") te geven.

Maar wat is je punt Jos, waarom kom je ineens met iets uit een ver veleden?Nota-bene dat tijdperk de wet is bedoeld als een tuchtmeester tot Christus.

God droeg de Israelieten zelfs bij de inname van het beloofde land verschillende keren op om genocide te plegen.

Anoniem zei

Ik vond vooral de term "ooggetuigenverslag" erg sterk in deze context.

Groet, Jan.