vrijdag 27 januari 2012

Terreur tegen Kopten in Nag Hammadi

AINA bericht dat gisteren twee Kopten zijn gedood in Bahgourah, een wijk van Nag Hammadi, in Zuid Egypte. Het gaat om een welgestelde Koptische ondernemer Muawwad Assaad en diens 26-jaar oude zoon. Vier dagen geleden eiste een bekende afperser, Ahmed Saber, een aanzienlijk som geld van deze Kopten. Gisteren wilde hij dit geld in ontvangst nemen, maar Muawwad weigerde te betalen en werd samen met zijn zoon door machinegeweren gedood.

Bisschop Kirollos van Nag Hammadi zegt dat Ahmed Saber een bekende is van de politie en dat hij al lange tijd geld afperst van de Koptische gemeenschap in Nag Hammadi. Hij ontvoert ook kinderen en eist dan losgeld. "Van al die gevallen hebben we rapporten ingediend bij de politie. Ik begrijp niet waarom die hem nog niet heeft gearresteerd", aldus de bisschop.

Duizenden Kopten demonstreren sinds gisteren voor het politiebureau van Nag Hammadi; ze zeggen te blijven zitten tot Ahmed Saber is opgepakt. De politie heeft versterkingen laten aanrukken om de demonstranten in de gaten te houden.

Bisschop Kyrollos zegt:"Ik houd de veiligheidstroepen en de moslims van Bahgourah volledig verantwoordelijk voor het terroriseen van de Kopten die daar wonen." Hij vroeg de autoriteiten en de minister van binnenlandse zaken in Cairo om hulp. "We staan voortdurend aan terreur en ontvoeringen bloot".

3 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos lees dit realistische opinie stukje fff "Egypte glijdt de arabische winter in",nav de dood van vele Egyptische gristenen door islam geweld.
http://brabosh.com/2012/01/27/pqpct-fct/

Hoop dat je het er nu eens volmondig mee eens bent,dat antidemokrachten nooit met democratische verkiezingen mogen meedoen.

Jos M. Strengholt zei

Ha Gert. Waarom noem je dit een realistisch stuk? Omdat het van Likoed Nederland komt? Dat maakt het al meteen verdacht natuurlijk.
Maar waarom acht jij dit realistisch? Omdat het lekker tegen de Islam is?

Ik zou niet weten waar je antidemokratische partijen niet mag laten meedoen aan verkiezingen. Moet je dus de PVV verbieden? Of de SGP? Of de CU?

gert zei

Hoi Jos realistisch betekend oa verstandig,nuchter.Dus ik bedoelde een verstandige nuchtere kijk op de kwalijke ontwikkelingen bij jou daar in Egypte.
Heeft dus niks te maken met lekker tegen de islam.

De link met pvv,sgp en cu als zouden die anti de democratie zijn ontgaat me ffff.
Ik herinner me wel dat de sgp vroeger bv voorstond om bij een totale meerderheid anders gelovigen te verbieden om samen te komen.

Trouwens hadden jullie nu maar een partij als de pvv in het Egyptische parlement,die zou het zaakje wel ontmaskeren,wedden dat alle gristenen/Kopten/seculiere actievoerders op Wilders zouden stemmen.