zaterdag 7 januari 2012

NOS over Koptische kerst

NOS over Koptische kerst en de spanningen deze dagen. Hier een filmpje waarin ik ook nog even figureer. En kijk eens aan, beelden van een viering in de tuin van onze kerk. Leuk.

8 opmerkingen:

Peter Frans Koops zei

'Het idee, bovendien, om aanslagen op kerken te plegen, is ook niet in overeenstemming met de soennna, de gewoonte, van de profeet Mohammed'

is een citaat uit uw stukje in het ND van 5 januari. De geschiedenis en actualiteit bewijzen toch het tegendeel? Hier worden de lezers van deze krant toch op het verkeerde been gezet?

Jos M. Strengholt zei

De geschiedenis laat verwoestingen van kerken zien, maar dat wil toch niet zeggen dat dit in overeenstemming is met de gewoontes van Mohammed? Die respecteerde kerkgebouwen hoor. De sharia staat beslist niet toe dat moslims zomaar kerken in de hens zetten.

Peter Frans Koops zei

Mohammed was eerst nog aardig toen hij in Mekka woonde tegen o.a. de Joden, na de Hijra naar Medina gebruikte hij geweld tegen alles wat Joods en Christelijk was. Zijn volgelingen hebben zijn gewelddadig optreden opgeschreven in Hadith en Soenna en dit als leidraad en voorbeeld gebruikt als legitimatie voor geweld. Kent u het boek vruchten van de boom van Peter Bontenius. Hier wordt 1400 jaar Jihad beschreven. Ook Egypte wordt besproken, ik kan niet begrijpen dat u hier Mohammed nog loopt te verdedigen ook? Maar suc6 met uw gemeente en veel levensvatbaarheid gewenst!!!

gert zei

Hoi Peter Frans,helemaal mee eens,ook opmerkelijk dat Jos nota-bene Sander van Hoorn(nos) nog te woord staat na alle leugenachtigheid wat zijn naaste collega Runderkamp over de kopten liep te beweren.
Volgens mij noemen ze dat met een net woord mediabegeerig.

En dan te bedenken dat allochtonen knuffelaars Trix en Maxima en gevolg nota-bene als moslima's uitgedost vandaag zo'n moskee/lees haatpaleis bezochten.
Volgens de rvd als teken van respekt voor deze alles en iedereen uitsluitende godsdienst.

Jos M. Strengholt zei

Zeg Peter Frans, kan je aanwijzen waar ik Mohammed verdedig? De zgn profeet van de Islam heeft voldoende kwaad gedaan, daar hoef ik niks aan toe te voegen met zaken die niet kloppen.

De sharia is niet wat Mohammed deed, maar hoe zijn volgelingen een eeuw later besloten dat de woorden en daden van Mohammed moesten worden begrepen.

En daarbij hoort beslist niet dat moslims zomaar kerken in de fik mogen zetten.

Gert,

Waarom zou ik niet met Sander van Hoorn praten? Is die man melaats of zo? Hij liet me keurig uitpraten he?

Peter Frans Koops zei

Jos in mijn eerste reactie schreef ik dat ik het erg vreemd van je vind dat je de gewoonte van Mohammed (soenna) gebruikt als argument dat er geen aanslagen door moslims mogen worden gepleegd. In de sharia staat dit wel, maar de profeer Mohammed was bepaald geen lievertje jegens alles wat kufar was. De praktijk is anders zo laat 14 eeuwen geschiedenis zien en iedere dag worden er christenen vermoord in naam van islam zie www.thereligionofpeace.com. In mijn beleving kun je de gewoonten van Mohammed dus nooit gebruiken als argument. Hij is rolmodel voor die moslims die geweld legitimeren op basis van haatteksten in de Koran en Hadith. Je lijkt dus Mohammed impliciet te verdedigen.

Anoniem zei

He Jos,

Tim Engelbart heeft een stukje over deze rapportage geschreven.

Eerlijk gezegd het was mij niet eens opgevallen, maar hij heeft een bijzonder sterk punt.
Lees :
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/01/koptisch-kerstfeest-maar-nos-focust-liever-op-moslims

Anoniem zei

Groet,

Gert A