maandag 16 januari 2012

Hollandse blondjes in bikinis

Van de Moslimbroederschap mogen Hollandse meisjes gewoon in bikini’s hun glaasje wijn drinken op de stranden van Egypte. Dat zei Ahmed Soeleiman, hoofd van de Toerisme Commissie van de partij van de Moslimbroederschap (MB), de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid.

Ik geef toe, hij noemde Nederland niet specifiek, maar hij was overduidelijk. Wat de MB betreft komen er geen stringente restricties voor toerisme.

De MB wil, Volgens Soeleiman, het toerisme juist stimuleren. Dat is dringend nodig ook, want terwijl in 2010 nog 12.5 miljard dollar werd verdiend aan die sector, liep dat in 2011 terug tot 8.8 miljard dollar. Dat is een zware klap voor Egypte, waar ongeveer 1:10 mensen zijn brood verdiend aan toerisme. ‘Toeristen zullen vrij zijn om zich te kleden zoals ze wensen, en om te eten en te drinken wat ze willen.’

De MB wil tegelijk wel graag andere soorten toeristen ontwikkelen, zoals cultureel toerisme. Soeleiman beloofde veel beelden van farao’s uit de kelders van de musea te halen, en om die langs de oevers van de Nijl in Cairo te plaatsen.

Als de MB dit inderdaad gaat doen, maakt het een coalitie met de Salafisten in het parlement echt onmogelijk. Die vinden bikini’s en gewone bakpakken onacceptabel en willen alle alcohol in Egypte verbieden. Ze hebben bovendien een zeer negatieve kijk op hun eigen faraonische geschiedenis; ik zie ze niet snel akkoord gaan met het plaatsen van nieuwe beelden van farao’s langs de Nijl. Die salafisten zijn zo onbuigzaam als de afsluitdijk, en willen geen enkele 'zonde' toelaten.

Zedig nawoord:
Los van de wetgeving in Egypte moet ik wel melden dat het veel moslims een doorn in het oog is hoe westerse dames zich op stranden en elders (ont)kleden... Zelfs als de wetgeving nogal veel vrijlaat, wil dit niet zeggen dat Egyptenaren zoveel skin van onze blondjes kunnen waarderen. Pas je gewoon wat aan, of ga naar Thailand.

2 opmerkingen:

Christina zei

In mijn geheugen gegrift staat die ene keer dat ik 2 nachten in Hurghada (o horror) bleef voor ik terug kon reizen naar Nederland. Er kwam een gezelschap rijke dames in abaya aan, deels inclusief niqab, anderen slechts gesluierd. Ik kon 2 dames goed herkennen aan rode haren en groene oogmakeup. Nog geen kwartier later zat het grootste deel van het gezelschap topless aan het zwembad. Niks Hollandsch blondje, VAE-hennatje!

Iwan de Verschrikkelijke zei

Toch zit er een knik in de afsluitdijk ;-)