donderdag 4 augustus 2011

Reparaties, sjouwen, grondverf

Onze vriend Emad Shenouda heeft de afgelopen dagen hard gewerkt op het terrein van onze kerk in Cairo. Hij geeft leiding aan een paar vaklui die zorgen dat electrische draden in de muren worden verwerkt, mannen die de muren repareren, lui die een eerste grondlaag op muren aanbrengen. Verder moet de nodige rommel worden weggedaan.

Met de hand bikt een dagloner gleuven in de betonnen muren waar de electra in zal worden verwerkt. Beslist een venijnig nare klus. Zeker omdat dit ook in de plafonds moet gebeuren.

Alle hout van ramen en deuren is volledig ontdaan van oude verfresten en veel zit intussen in de grondverf. Op 11 augustus komt een groep van 14 Nederlanders een dagje verven (40 graden, dames en heren!). Die hebben dus het grote plezier dat ze een heel aantal kamers helemaal 'af' kunnen maken. Ik denk dat ons terrein er op 12 augustus al heel mooi zal uitzien.

De kerk zelf raken we nog niet aan; daar beginnen we medio augustus aan, nadat eerst wat structurele aanpassingen zijn verricht, zoals het installeren van de leidingen voor nieuwe geluidsapparatuur en het verhangen van een paar foeilelijke airconditioners.

Geen opmerkingen: