woensdag 31 augustus 2011

Pijn in het lijf, meer pijn in het hart

Vandaag en gisteren gaf ik les aan de Alexandria School of Theology, in een conferentieoord niet ver van Alexandria. Leuk om de enthousiaste groep studenten te zien. En vooral de eerstejaars, die als groentjes alles voor het eerst meemaken.

Marina, Een leuke jonge vrouw onder die eerstejaars zal ik niet snel vergeten. Ze loopt op krukken want ze is een beetje mank. Aan haar linkerarm zie je dat er 'brandschade' is geweest, en er zijn duidelijk wat huidtransplantaties aan te pas gekomen. Ze is half doof, werd me verteld. Enkele onzichtbare delen van het lijf schijnen ook de nodige schade te hebben opgelopen.

Deze jongedame ging op nieuwjaarsmorgen, van 31 december op 1 januari van dit jaar, naar haar kerk in Alexandrie. Door de spijkerbom die daar door extremisten tot ontploffing werd gebracht, werd ze geveld. De ellende is nog aan haar lichaam te zien. Sommige dingen komen nooit meer goed.

Wat je niet ziet is de pijn van binnen. Haar moeder kwam om bij de aanslag. Ook haar zus. En nog een tante. Hoe voorkom je dat je bitter en zuur wordt? Zoiets blijft toch een schaduw over je leven? Hoe vergeef je je vijanden? Hoe krijg je je vrolijkheid terug?

Als iemand van de lieve lezers interesse heeft om de studie van deze jongedame te betalen, het kost 1200 euro per jaar. T is maar een idee. Het zal haar zeker goed doen te merken dat mensen om haar geven en voor haar bidden. Bijdragen kunnen belastingaftrekbaar via:

ABN-AMRO 45.65.93.497
Stichting Africana te Groningen
Ovv ‘Studiehulp slachtoffer aanslag'

3 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,als gevolg van de Egyptische lente hebben ze sheikh Adel Shehato vrijgelaten uit z'n gevangenis cel.Er moest natuurlijk ook wat ruimte gemaakt worden voor de fam.Moebarak.

Nou als deze engerd z'n zin krijgt(en dat is eg niet ondenkbaar)dan mag ook jij vrezen voor je hachje en je verbouwde kerkje.
Lees maar fff wat de sheikh alzo met de christenen wil gaan doen.


http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/5601.htm

Jos M. Strengholt zei

Gert, de kans dat zulke lui het in Egypte voor het zeggen krijgen is ongeveer 0%.

Used PC Exporter zei

Nice Blog Post !