vrijdag 5 augustus 2011

Prive-concert in St Bavokerk (Haarlem)

Wat een voorrecht! Gisteravond kreeg ik een prive-concert van Ton Pauw, organist in de St Bavokerk in Haarlem, met Suzanne Groot (voor twitteraars:@Suziefjool03) op de viool. Wat een schitterende combinatie, orgel en viool! Zondagavond om 7 uur is de uitvoering tijdens een kerkelijke viering.

Suzanne, een gelouterde violiste, komt van 21-25 september naar Cairo voor een recital in St Michael's Anglican Church in Heliopolis op 22 september, en van vrijdag tot zondag 23-25 september zal ze optreden in 5 kerkdiensten in dezelfde kerk. Wat een feest, en wat een zegen dat die Suzanne dat voor ons wil doen!

Wie vast een voorproefje wil, kijk en luister eens naar wat optredens hier... En wie in Cairo woont... let op de aankondigingen voor de optredens van 22-25 september.

10 opmerkingen:

Nielz zei

En misschien is ze ook nog wel gelouwerd. Helaas ik kan er niet bij zijn.

Paul Miller zei

Mijn vakantie is net begonnen en ben dus in de gelegenheid om naar Haarlem te komen. Nou ja, die twee dingen hebben eigenlijk niets met elkaar te maken, maar toch...

Ik kan niet nalaten hier uit eigen ervaring te beamen dat orgel en viool inderdaad een leuke combinatie is. Ik zal ongeveer 18 jaar zijn geweest, toen ik met ene organist heer De Zwart, in de Gereformeerde kerk te Hoorn optrad in diezelfde combinatie. Of het nu zo bijzonder was, durf ik niet te zeggen, maar de mensen waren erg tevreden. Kerkmensen zijn in de regel een dankbaar en erg vergevend publiek. :-)

Overigens weet ik ook echt niet meer wat we speelden. Raar hoe je dingen vergeet. Ben inmiddels 50 en zoveel van vroeger lijkt of weggezakt of niet zo belangrijk meer als hoe ik het toen beleefd moet hebben.

Vanwege een nog steeds pijnlijke wond na een grote operatie zal ik voorlopig geen viool kunnen spelen. Dat deed ik eigenlijk toch al niet meer, helaas, maar het is raar te bedenken dat de operatie precies plaatsvond op de plek waar je de viool klemt (lees: laat rusten) tussen schouder en kin. Mijn jeugd is daarmee aangetast. Symbolisch: niet alleen de herinnering, maar ook de uitvoering.

Maar ik leef nog en de dokter zegt dat het allemaal weer gaat goedkomen. Misschien zit er zelfs een duetje in, in de toekomst. Ja, heb ik vroeger ook veel gedaan, in Church. Het wordt tijd dat ik Wilgenbomen ga snoeien en kappen i.p.v. andersom. Als die viooldame dit leest en mij misschien wil helpen om de viool weer ter hand (lees: onder de kin) te nemen, dan zou ik dat heel erg waarderen.

d zei

succes Paul met de viool, het lukt vast om weer te gaan spelen, met wat doorzettingsvermogen...ik speel ook viool en het is echt mooi he met orgel, met kerst speelde ik in de grote witte basiliek in Cairo met een amerikaanse organist, heel bijzonder was dat

daniella van den akker zei

sorry mijn naam kwam niet door, het vorige bericht is van daniella van den akker

Paul Miller zei

Optreden St. Bavo gemist. Dat is spijtig, maar kon niet besluiten in Amersfoort de trein te nemen. De tentoonstelling over Maria was leerzaam, maar ook bevreemdend. Kwam een interesant boek tegen (niet gekocht), maar daar hebben we het nog wel eens over.
Wens je een goede reis. Leuk je weer even gesproken te hebben.
O ja, en neem de uitdrukking 'rust roest' niet al te serieus Jos. :-)

Paul Miller zei

@Daniella
Wow, wat een ervaring moet dat zijn geweest. Jij woont ook in Egypte?
Ja, doorzettingsvermogen is ook heel belangrijk. Ik kan voorlopig nog niet spelen, maar denk er over na. Groet, Paul

Anoniem zei

ja ik woon in Egypte, sterkte met je herstel!

daniella van den akker zei

sorry weer naam vergeten anoniem was Daniella

Suzanne Groot zei

@Paul Miller.
Natuurlijk! Ik kan je op de reguliere Google manier niet vinden dus als je een emailadres o.i.d. wilt achterlaten heel graag!
Hartelijke Groet,
Suzanne Groot.

Paul Miller zei

Hoi Suzanne,
Bedankt voor reageren. Doe maar even: akties@solcon.nl Als ik je antwoordt, dan zie je mijn naam verschijnen.
Jos heeft natuurlijk ook mijn andere email adressen. Op internet doe ik niets onder mijn eigen naam, juist vanwege, je raadt het al, Google. Mijn baas en onze klanten zouden wellicht aanstoot kunnen nemen aan al die hoogdravende praatjes van mij. :-)

Groetjes,
Paul (dat is wel mijn eigen naam hoor)