zaterdag 18 augustus 2012

Christianity Today over David Jang - financier van de WEA

Uw eigen Kuifje in Afrika schreef in mei een artikel alhier over de geloofwaardigheid  van de World Evangelical Alliance (WEA) vanwege de massieve manier waarop de Koreaan David Jang die organisatie financieel en organisatorisch in de houdgreep heeft.  Dat moet een organisatie als WEA natuurlijk vermijden in alle gevallen, maar zeker met David Jang - die een omstreden persoon is.  Hij zou van zichzelf hebben beweerd dat hij de Wederkomst van Christus is.

En lieve vrienden, nu heeft Christianity Today (CT) daar ook een enorm artikel aan gewijd! Waar haal je dus als eerste je nieuws vandaan? :-)

Overigens klopt alles wat CT schrijft van geen meter, aldus het christelijke tijdschrift Christian Post.  Die heeft op zijn website een litanie van een verdediging van David Jang geschreven.  Interessant is dat dit tijdschrift eigendom is van David Jang.  En kijk eens hoeveel bijval dat artikel onmiddellijk krijgt van allerlei lui.  Die zitten vast op de Olivet 'universiteit' die eigendom is van David Jang.

Dit muisje krijgt een staartje... Jang kennende zal hij een rechtszaak tegen CT beginnen.  En CT kennende, vermoed ik zomaar dat die binnenkort een boekje gaan opendoen over de financiele activiteiten van David Jang waar lang niet alles pluis is.

En de WEA, die  dus in de tang zit van deze heer Jang, is de nobele objectieve partij die gaat beoordelen of de vertaalactiviteiten van Wycliffe Bijbelvertalers in de regio van de moslimwereld wel pluis zijn.  De vraag is, is de WEA wel pluis...  

3 opmerkingen:

Paul Miller zei

Ik neem zondermeer aan wat J.S. en C.T. schrijven, maar al die artikelen zijn niet makkelijk te doorgronden als je je er niet danig in verdiept.
Hoe kan het dat een heretic aan de haal gaat met fondsen en aanhang onder het predikaat EVANGELISCH? Is er misschien nog veel meer zooi en bad onder de noemer van, waar we niet van weten?

Jos Strengholt zei

Ik weet wel dat CT zeer kritisch naar zijn bronnen kijkt. Zullen niet snel een andere evangelische organisatie in het hemd willen zetten.

Me dunkt dat dit verhaal laat zien dat als mensen met het grote geld komen om christelijk (of wat voor) werk dan ook te steunen, we niet minder kritisch maar juist meer kritisch moeten zijn. Donaties komen zelden zonder strings attached.

Paul Miller zei

Even iets anders. Dit gelezen? "Moslim Broederschap Egypte kruisigt tegenstanders op bevel van Allah".
Je raadt vast al waar ik dit las. :-(