vrijdag 3 augustus 2012

Verbod op discriminatie sexuele geaardheid in grondwet

Prima idee. Laten we in de Grondwet zetten dat niet mag worden gediscrimneerd op grond van seksuele geaardheid.  Nu kan het, de meeste politieke partijen staan achter dit idee, aldus het COC. Er mag nu niet worden gediscrimineerd op politieke gezindheid, ras, geslacht, geloof of leeftijd, daar kan toch best nog wat bij?

Pracht idee.  Dankzij onze grondwet wordt nu geen onderscheid gemaakt op grond van je politieke voorkeur, ras (ras? bestaat dat?), of je man of vrouw bent, wat je gelooft, en hoe oud je bent.

Als je burgemeester bent van de SGP,  mag je wel Soest uit gepest. En als je boven de 50 bent kan je het vinden van een baan wel schudden.  Als je moslima met hoofddoekje bent vind je bar moeilijk werk bij de brandweer, als man kom je moeilijk aan de slag bij het blad Opzij, en een Marokkaan maakt sowieso nauwelijks kans op een baan.

Welja, zet ook homoseksualiteit in dat rijtje.  Mijn conclusie: het maakt helemaal niks uit voor de werkelijkheid.  We zijn allemaal prachtig in staat om te discrimineren waar we maar willen, want we zijn slim genoeg om altijd net een andere reden te vinden om iemand niet aan te nemen of anders te behandelen.

Kunnen we, als we de grondwet aanpassen, dat meteen goed doen, zodat voorlopig geen wijzigingen nodig zijn?  Misschien kunnen we nog wel wat meer terreinen vinden.

Sociale achtergrond zou een mooie zijn.  Of uiterlijk.  Daar kan je niks aan doen, maar waarom worden lange en knappe mannen sneller aangenomen dan korte dikkertjes? Of je IQ!  Je zal maar met een laag IQ zijn geboren. Daar kan je helemaal niets aan doen.  Waarom mag er dan toch worden gediscrimineerd?

Mag ik trouwens nog even vragen of het misschien beter is om het woord 'seksuele voorkeur' te gebruiken? Moet de politiek zich uitspreken over de vraag of homoseksualiteit een geaardheid is of een voorkeur?

En even wachten, welke van de termen je ook kiest, hoe zit dat dan met allerlei soorten seksuele voorkeuren waar we toch liever niks van willen weten?  Moet de Partij voor de Dieren gedwongen worden heren in dienst te nemen die een erotische relatie met hun hond hebben?  Moet een kindertehuis mannen aannemen die toegeven dat ze wel een beetje extra van kleine jochies houden?  Nou ja, dit probleem lossen onze politici wel op.

Komop politieke partijen. Doe jullie werk goed.  Voeg seksuele geaardheid toe aan het rijtje, maar dan ook nog een paar andere kwesties.  Goed voor een paar extra stemmen in september wellicht.  En voor de praktijk van ons sociale leven in Nederland maakt het toch niks uit. We huichelen alleen iets meer.

9 opmerkingen:

Willem van Gent zei

Dat de overheid geen onderscheid maakt op al deze punten? Ik ben oprecht dankbaar dat we dat in de grondwet hebben. En dat de overheid er naar handelt. Dat zou in bijvoorbeeld Egypte ook een hele verbetering zijn. Al was het maar voor diegenen wier kerk verbrand wordt.
Dat mensen in de praktijk wel discrimineren neemt niet weg dat het een zegen is een overheid te hebben die dat niet doet.

Anoniem zei

Jos,


Wat een frustratie weer.
Dat is wel om van wakker te liggen, een verbod op discriminatie van homo's.
Hoe durven ze !
Vind je vergelijkbaar met mensen die een seksuele relatie willen met kleine kinderen en dieren toch !
Misschien eens tijd om onder je, ongetwijfeld door religie geinspireerde, steen vandaan te komen ?

Trouwens, weet je, iets zegt me dat er wel belangerijkere zaken zijn dan deze.
Bijvoorbeeld dat een christenen zo ongestraft door een moslim kan worden afgemaakt daar bij jou.
Maar die volgens jou dan toch weer niet vogelvrij zijn.
Of dat er in elke Islamitisch land joden worden verwenst puur omdat ze jood zijn.

Nee homo's, christenzioninsten, islamifoben en Wilders en zijn aanhangers dat zijn werkelijk dingen om je zorgen over te maken
Gaat echt een serieuze dreiging vanuit toch ?

Droom lekker verder.

Jos Strengholt zei

Beste anoniem

Dappere vent, geef je naam zeg...
Ik lig helemaal niet wakker van wat de nederlandse regering al dan niet in de grondwet wil zetten. Dat is precies wat ik zeg. Het zal geen moer uitmaken.

Ik trek helemaal geen vergelijking tussen homoseksualiteit en kindermsibruik of bestialiteit. Ik zeg juist: kijk uit het met gebruik van sexuale geaardheid, want dat kan tegen je worden gebruikt.

Ja voor mij is van heel wat meer belang wat moslims tegen christenen kunnen doen. Wat ze over Joden zeggen is puur theorie, er zijn nauwelijks Joden in Arabische wereld. Maar wat moslims tegen christenen in Egypte kunnen doen, dat maakt voor jou in Nederland weer geen mallemoer uit. Jij hebt er niks meer te maken, ik wel. Dus heb ik het daar over in Egypte.

Ja ik maak me wel wat bezorgd over Nederland. Over de rol van de Islam, over volksmenners als Wilders, over domme steun aan Israel, over dom de ogen sluiten voor de Islam. Mag ik me daar op mijn Nederlandse blog soms wat over zeggen? Of heb je liever dat ik mijn mond houdt? Zeg het maar hoor. Als alleen jouw mening gehoord mag worden, ook een optie.

Anoniem zei

O ik was mijn naam vergeten sorry.


Nee jij bent dapper hier, je draait hier namelijk, want je vergelijkt hier wel degelijk.
Feitelijk is dat het enige wat je hier doet, de homoseksuele geaardheid vergelijken met allemaal onbenulligheden.
en uiteindelijk ook nog eens met pedofielen en bestaliteit.
Tevens ook nog even in twijfel trekken of homogeaardeheid wel bestaat.

Als je iets schrijft met je er ook achter gaan staan en niet later proberen terug te trekken, want dat is gewoon laf en best een beetje gay eigenlijk.

Trouwens je retweete in januari ook al z'on walgelijk twitter bericht van Jitse Talsma.
Ik citeer : Wat antihomotherapie betreft, benieuwd hoe mensen denken over pedotherapie. of ligt dat dan weer anders
( 17 januari )

Dus dat je wel degelijk een vergelijking maakt , of het er in ieder geval mee eens bent, staat gewoon vast
( mag je verwijderen ik heb de tweet opgeslagen )

Je bent gewoon een homofoob Jos, die moord en brand schreewt als ze gelijke rechten dreigen te krijgen.

Dankzij figuren als jou ziet de geenstijl generatie weinig verschil tussen het Christendom en de Islam.
Bedankt daarvoor.


Gert A

KCB zei

Hoor eens Gert, homo's hebben in Nederland al lang gelijke rechten. Dat ze niet in alle clubs mogen komen doet daar niets aan af; ik mag als volwassen man ook niet in alle clubs.

Maar de denkfout die zowel jij als Jos lijken te maken is dat de Grondwet zou gaan over de manier waarop burgers of verenigingen van burgers met elkaar om zouden moeten gaan. Maar ja, naarmate meer mensen die fout maken wordt het steeds meer 'goed'.

Toch is dat natuurlijk niet de bedoeling. Mensen moeten vrij zijn keuzes te maken op grond van criteria die de Staat niet mag gebruiken.

De Overheid moet rechtszekerheid bieden, maar burgers moeten vrijheid hebben. Zo heb ik als man de vrijheid om met een vrouw te trouwen en lekker niet met een man. Ik mag een club voor rijkaards stichten waar je zonder een ton op de bank niet binnen komt. Ik mag een voetbalvereniging beginnen waar je alleen lid kunt worden als je de 100 meter in 10 seconden kunt lopen. En ga zo maar door.

Ik vind zelfs dat je een politieke partij moet kunnen oprichten waar alleen homo's lid van mogen worden. Zolang er dan ook maar partijen mogen zijn waar je als homo geen lid van kunt worden. Begrijp je?

Anoniem zei

He KCB

Ben het wel met je eens en zelfs wel een beetje met Jos.

Als Jos niet van die lage middeleeuwse vergelijkingen had gemaakt met pedofielen en besteliteit ( of deze had geretweet ) had ik niet eens gereageerd.

Daarmee laat je al zo'n vooringenomenheid zien dat van een serieuze discussie geen sprake meer kan zijn.
Ik snap niet dat iemand ano 2012 nog zo kan denken.
Dat moet wel religie zijn.

Gert A

Jos Strengholt zei

Gert A, door je opwinding lees je volgens mij niet wat ik zeg

Ten eerste, nee ik ben niet bang voor homo's. Hoezo zou ik homofoob zijn?

Maar daar gaat het even niet over. Je maakt je boos omdat ik er 'heel middeleeuws' pedofilie en sex met dieren bij haal. Maar probeer even mee te denken.

Als de grondwet zegt dat de overheid (dankje KCB en Johan Snel) niet mag discrimineren op basis van 'sexuele geaardheid', wat betekent die term dan?

Moslims zeggen dat mannen nu eenmaal naar hun aard veel vrouwen nodig hebben. Moet de overheid dus poligamie accepteren? Pedofielen zeggen: dit is onze aard zo zijn we nu eenmaal.

Mijn opmerking hierboven was dus: politici, kijk wel uit hoe je dit verwoord. Want 'sexuele geaardheid' is een term met voetangels.

Dat ik als Christen mijn bedenkingen heb over homoseksualiteit wil bovendien geheel niet zeggen dat ik zou menen dat de overheid zou moeten discrimineren. De overheid moet zich zover mogelijk afhouden van een moreel oordeel over hoe de burgers hun leven willen inrichten. Ieder moet zelf weten wat hij doet he?

Anoniem zei

Jos,


Ik wil best een beetje gas terugnemen.

Maar ik vind het gewoon laag dat je homo seksualiteit vergelijkt met pedofilie en ook nog zoiets retweet, daar blijf ik bij.

Trouwens "geen mallemoer aan", nee ik woon niet in Egypte.
Maar als ik kopt zie met een uitgeschoten oog gaat me dat wel degelijk aan, aan het hart voor alle duidelijkhed( jou twitter).

Met dezelfde emotie dan dat me het aan gaat dat je homo's hier even over een kam scheert met pedofielen of bestaliteit.

Gert A

Anoniem zei

Jos


Ik heb je bericht nog eens gelezen
Het verschil met je andere voorbeelden is dat homo's niemand kwaad doen met hun, zeker afwijkend, gedrag.
Een pedofiel of poligamist doet dat wel.

Daarom vind ik deze vergelijking stuitend, zeker in vergelijking met pedofilie.
Een kind verkrachten of iemand van hetzelfde geslacht als partner nemen vind ik nogal een verschil.
Nee ik vind dat absoluut niet kunnen.

In mijn vorige bericht heb ik overigens een schrijffout gemaakt.

Ik wilde zeggen dat het me wel degelijk aangaat dat bijvoorbeeld, zoals laatst te zien op je facebook, 1 of andere Kopt zijn oog werd uitgeschoten zonder redelijke aanleiding en vervolging.

En schrijf a.u.b niet meer dat kopten in jou land niet vogelvrij zijn, want dat zijn ze duidelijk wel.

En nee natuurlijk wonen er in Arabische landen amper meer joden, je weet zelf wel waarom.

Om dezelfde reden dat o.a christenen het zo zwaar hebben in islamitische landen.
Daarom zou je juist sympathie moeten koesteren tegen Israël.
Ze hebben zich namelijk niet uit laten roeien en hun eigen identiteit weten te behouden in tegenstelling tot veel andere religieuze minderheden.


Gert A