maandag 20 augustus 2012

Man aangehouden voor misbruik jonge meisjes

Interessante aanpak van het ANP.  Het meldt vandaag het volgende:
Man aangehouden voor misbruik jonge meisjes
ROTTERDAM - De politie heeft een 49-jarige man uit Bleskensgraaf (Zuid-Holland) aangehouden die ervan wordt verdacht jarenlang jonge meisjes te hebben aangerand en ontuchtige handelingen te hebben verricht.  Hij was actief binnen maatschappelijke organisaties.  De afgelopen weken is twee keer aangifte gedaan tegen hem; de politie vermoedt dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. [... ] Ook hebben zich twee vrouwen gemeld die jaren geleden al door de man zouden zijn betast. Deze zaken zijn inmiddels verjaard. [...] Ouders van minderjarige kinderen die deelnamen aan de activiteiten van de organisaties waar hij actief was zijn maandag op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Als het nou om een priester zou gaan, of een kerkelijk werker, dan zou vermoedelijk breed worden uitgemeten dat het om een kerkelijk werker zou gaan?  Maar als het om een ander gaat, dan houdt het ANP dat zo vaag dat niemand weet om wat voor organisaties het ging?

5 opmerkingen:

Menno zei

Het anp houd het niet vaag, maar het OM geeft die informatie niet vrij.
Misschien ben je met dit onderwerp inmiddels ook wat bevooroordeeld ;)

Jos Strengholt zei

ja ik zag dat het OM het deed ;-) Het ANP schrijft ongeveer over wat het OM meldt.

Misschien is die maatschappelijke organisatie wel een kerk?

Ja ik ben bevooroordeeld ik geef het toe. Maar heb wat betreft media en dit thema wel enige aanleiding geloof ik.

Anton Verweij zei

Inmiddels is bekend geworden dat deze man via de plaatselijke fanfare zijn contacten opdeed. Trieste zaak overigens, waar dit dan ook gebeurt. Op het moment dat het openbaar komt is er al veel leed geschied. Levenslange beschadiging. Voor een paar minuten opwinding ...

Anoniem zei

Voor dit soort mensen ben ik de petitie begonnen. De strafmaat in nederland is hoe dan ook te laag maar wat nog vel kwalijker is is dat dit soort mensen zo weer opnieuw kunnen beginnen is het niet in nederland dan wel elders in europa. Op dit moment verhuisd je criminele verleden niet mee als je de grens overgaat en in deze tijd zou dat anders moeten aangezien er een vrije vestiging heerst binnen europa moeten die gegvens ook door heel europa te benaderen zijn door organisaties. Deze mensen zijn altijd recidivisten aangezien ze zelf al aangeven dat het een geaardheid is en geen ziekte. Help kinderen te beschermen en teken de petitie, stuur hem ook door naar zoveel moglelijk mensen en deel hem op je social media site.

http://registerzedendeliquenten.petities.nl/

piet zei

Hoge ethische bomen vangen veel wind. Het is terecht dat personen die anderen vaak vertellen hoe ze zich zouden moeten gedragen. Sneller en harder worden aangevallen. Als ze zelf de uitzondering vormen op deze regel. Nu kan ik niet echt spreken van uitzonderingen. Als je de criminele massaliteit in ogenschijn neemt die de katholieke kerk herbergt.