zaterdag 19 mei 2012

Morgen doopdienst in St Michael's

Gerges en Himaya, onze twee bewakers, zorgen dat het nieuw aangeschafte zwembadje wordt opgeblazen en met water gevuld.  Morgen moet het goed zijn.  Dan worden Grace, Joyce en Karen gedoopt, respectievelijk 11, 8 en 0 jaar oud.  Dat wordt een intreessant gebeuren in onze kerk.  Zal bisschop Mouneer in het water stappen?  Hoe lossen we dit op?

Die Grace en Joyce zijn dochters van diaken Emad die bij ons meewerkt in de kerk.  Hij komt van oorsprong uit een Pinkstergemeente en daar liet hij zijn babies niet dopen natuurlijk.  En in zijn hart is hij geloof ik nog steeds een beetje een baptist. :-)

Maar we doen hier niet moeilijk over de doop.  Baby Karen is nog klein, en is van ouders uit een Presbyteriaanse kerk.  Maar die komen nu een paar weken bij ons, en dachten, ach, laten we onze Karen hier maar dopen.

Dus morgen drie stuks!  Ik zie er naar uit. Niet in het minst omdat in onze Egyptische kerk in Heliopolis al jaren niemand meer is gedoopt.  Voor ons is dit een mooi symbool van de nieuwe start die hebben gemaakt.  En meer nog, uiteraard, van het sterven en opstaan met Christus waardoor we bij hem mogen horen.  Ook onze kinderen. 


2 opmerkingen:

adw te U zei

Zeg Jos, ga je Al dat water uit het badje op de hoofdjes van die kindjes sprenkelen?

Jos Strengholt zei

adw, k ben blij dat je t door hebt.
maar kopten besprenkelen niet he? 3x onderdompelen :-)
de vader van de meisjes van 8 en 11 heeft zelf dit bad aangeschaft om zeker te zijn dat zn kids goed nat zullen worden