woensdag 21 september 2011

Soedanezen vullen de kerk

Gisteravond hadden we een prachtige muziekavond in de kerk - met z'n 200 Soedanezen die de kerkbanken tot de laatste centimeter vulden en veel moesten buiten blijven. Daar hoorden ze genoeg van de muziek trouwens :-)
Links trouwens een stukje video.

Better Life had een pracht programma met vooral Soedanese muziek. Als voorprogramma was er een Soedanese groep die de sfeer er al goed in bracht. Wat kunnen die lui feesten met elkaar!

Terwijl in de kerk deze muziekavond plaatsvond, was Abuna Anderawes (Andrew) met zijn Koptische vrienden naar de kerkzaal 'verdreven'. Gewoonlijk heeft deze Koptische priester de kerk in gebruik op dinsdagavond, voor een soort worship-avond met een 70-tal Kopten. Later zal ik wel eens wat meer vertellen over de gebruikers van ons kerkgebouw.

3 opmerkingen:

Alex zei

ha jos, was voor jou tijd de kerk ook zo vol soedanesen? of is dat nieuw

Alex zei

sorry, soedanezen

Jos M. Strengholt zei

Ha Alex. Ja s of z, ik weet het ook niet zo.

Nou, er was altijd al een zondagse soedanese dienst, maar dit ging om een eenmalig midweeks evenement. Niet helemaal te vergelijken.

We zijn met een nieuwe engelse en een nieuwe egyptische dienst in het weekend begonnen, naast de bestaande egyptische en soedanese diensten. Voor die nieuwe diensten kan ik melden dat er afgelopen weekend 59 volwassenen en 15 kinderen waren. Dat is wel een objectieve 'toename'. Maar ach, je moet dit op lange termijn zien.

Mijn 'doel' voor mei 2012 is dat ik in beide nieuwe diensten een vaste groep van 30 volwassenen heb. Voor de engelse dienst zal dat lastiger zijn, voor de Egyptische dienst is het misschien een te laag doel.