donderdag 8 september 2011

BBQ voor alle harde werkers van afgelopen weken

Jammer dat mijn familie en de anderen die bij onze kerk hebben gewerkt in de hitte van augustus er niet bij konden zijn vanavond, maar met tientallen lui hebben we met een BBQ gevierd dat we de kerk en de zaalruimte eromheen mooi hebben gekregen. Geheel tegen de Egyptische mores in, liep ik als enige volwassen man in korte broek. En dat nog wel als 'aboena', als 'qassis'.

Twee mannen die een enorme rol hebben gespeeld bij het schilderen van de kerk en de kamers eromheen hebben voor 5 kilo varkensvlees gezorgd. Wie schets onze verbazing - de politieman voor de kerk wilde er graag van mee-eten, ondanks dat zijn religie het hem verbiedt. 'Wat maakt het uit...' was zijn reactie. De man had vast erge honger.

4 opmerkingen:

Alex zei

gevoelsmatig ben ik er bij. en neem nu een homp worst.

JJU zei

'Lekker' met z'n allen 5 kg varkensvlees eten......
G'd geeft de mensheid in Leviticus aan wat we wel/niet mogen eten: Joden begrijpen dit, Islam heeft dit overgenomen en Christenen snappen er weer niets van.....

Hendrik P de Ruijter zei

Inderdaad JJU! Net als overspelige vrouwen. Joden en Moslims begrijpen het! Gewoon stenigen! maar Christenen snappen er weer niets van.... Die idioten die het altijd maar over geloof, hoop en liefde hebben. Wat betekent dat nou voor de gewone man? Ik wil gewoon een paar simpele geboden zonder er over na te denken! Jammer dat dat in het christendom niet kan.

Alex zei

zeg JJU, wat heeft een Christen met de joodse of islamitische gebruiken te maken? joden en moslims snappen er weer niks van.....