dinsdag 20 september 2011

Het wordt aardedonker in onze kerk

Op maandagavond vulde ons kerkje zich lekker met jong en oud die kwamen luisteren naar het 'jeugdteam' van de Better Life muziekfamilie. Een mooi begin van onze feestweek.

Mijn doel met deze week is om een paar honderd Egyptenaren een ontspannen avond te bezorgen - we zijn hier allemaal zo moe en gestresst door politieke onzekerheid.

Een tweede doel is dat ik hoop dat een paar kerkelijk dakloze Egyptenaren de weg naar onze gemeentes gaan vinden.

Ten derde hoop ik dat door deze week van concerten de roddels over onze kerk Cairo doorgaan - daar is iets nieuws gaande, het is helemaal anders dan het was, het ziet er heel anders uit, er komen weer veel jongeren...

Tenslotte, en dat had ik eerst moeten noemen maar dan haakte de lieve lezer meteen af... het is prachtig om honderden mensen een uurtje de lof van God te doen zingen. De concerten van Better Life zijn echte meezing-evenementen. De meeste christenen in Egypte kennen hun muziek uit het hoofd.

Vanavond doet Better Life zijn Soedanese 'act'. De muziek is dan gericht op onze zuiderburen. Het zal vanavond aardedonker zijn in de kerk :-) want Soedanezen komen met bussen aangevoerd.

4 opmerkingen:

Nielz zei

Succes!

Anoniem zei

Goed nieuws - prachtige redenen en sowieso geweldige muziek! Komen er videootjes van op je blog? Ik hoop het!

Groet van Jorine

Alex zei

fijn dat het goed loopt. Gaat het zoals je zoals je hoopte?

gert zei

Hoi Jos,kun je ook wat laten horen van deze groep,of is er op internet wat te beluisteren?
Via you-tube vind je ze niet.

Lijken ze op onze burning candles of the lighters van vroegâh?