maandag 5 september 2011

Ook nieuwe Egyptische kerkdienst goed van start

Ook voor de nieuwe Egyptische kerkdienst - zondagavond 7 uur - is de kop eraf! We hadden een mooie groep van ongeveer 30 volwassenen en 10 kinderen als 'eerste bezoekers'. Met twee van hen ben ik al serieus in gesprek om voortaan op zondagavond een kindernevendienst van 30-45 minuten te gaan organiseren.

Mooi was ook dat ongeveer alle bezoekers nog minstens een uur bleven 'plakken' na de dienst. En de meesten zeiden tegen mn vriend Emad, die er ook bij was, dat ze van plan zijn elke zondag te komen. Hey!

Een paar van de lui in de dienst erkenden dat ze al jaren niet meer aan de eucharistie hadden deelgenomen. Nu wel - een grote stap voor hen. Op de foto een deel van de groep.

De muziek in de dienst was orientaals. Echt Egyptisch. De luit was het voornaamste instrument en alle liederen zijn in Egypte op Egyptische muziek gemaakt. Geen vertaalde John Wesley en zo - wat we overigens op zondagmorgen met de oudere gemeenteleden juist wel gebruiken. Dat vinden ze lekker Anglicaans voelen.


2 opmerkingen:

Alex zei

het ziet er reuze gezellig uit, zo 's avonds met leuke armaturen. vooral doorgroeien zo!

Jos M. Strengholt zei

Ha Alex - inderdaad, met een paar armaturen van 10 euro elk kan je er zomaar iets veel beters van maken dan met die losse peertjes!