maandag 19 september 2011

Drukke week en het gras wordt nu al gemaaid

Het is nog geen acht uur in de morgen en onze Bawaab ('deurwachter') loopt nu al het grasveld tussen ons huis en de kerk te maaien. Go, Himaaya, Go! Hij is zich bewust van de drukte in de komende week. En ik ben een harde meester ;-) ik wil het netjes en schoon.

Vanavond is het eerste muziekconcert van de Better Life groep, en dat gaat tot donderdag door. Vrijdag een kerkdienst, en zaterdag weer een groot evenement voor mijn 'installatie'. Dan moet er in de avond een receptie worden gegeven wegens het bezoek van de bisschop. (En van mijn moeder? Ze komt ervoor overgevlogen uit Soest.)

Ah en wie zich afvraagt hoe het gisteravond ging. Ik was zeer blij verrast dat er 37 volwassenen en 10 kinderen waren in onze nieuwe Egyptische kerkdienst. En ik deed de hele avondmaalsliturgie in het Arabisch. Ik had andere onderdelen van de eredienst al een paar in Arabisch gedaan, maar dat zijn kortere gedeelten. De avondmaalsliturgie is een paar bladzijden. Ik was nogal nerveus en had een gortdroge mond, maar worstelde me erdoor. Volgende keer gaat het vast veel ontspannen.

Vanavond dus eerste optreden van Better Life. We houden ulieden op de hoogte.

Geen opmerkingen: