maandag 8 februari 2010

Seksueel misbruik door priesters ver onder gemiddelde

Kijk eens aan. Mijn klacht over het ANP blijkt gegrond... De door de Duitse ‘Spiegel’ gepubliceerde cijfers over seksueel misbruik door geestelijken liggen ver onder het gemiddelde in Duitsland. Blij dat dit ook wordt gemeld, maar vast niet door het ANP. Wel door het Katholiek Nieuwsblad. Die citeren gerechtspsychiater Hans-Ludwig Kröber in een interview met het persbureau KNA.

Kröber werkt als professor forensische psychiatrie in Berlijn en is mede-uitgever van het standaardwerk ‘Handboek der Forensische Psychiatrie’. Niet-celibatair levende mannen hebben een 36 keer hogere kans om misbruikpleger te worden dan katholieke priesters.

In totaal zijn er in Duitsland sinds 1995 rond 210.000 gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen bij de politie gemeld. In vergelijking daarmee zijn de door ‘Spiegel’ genoemde 94 verdachten binnen de katholieke Kerk verwaarloosbaar, aldus Kröber.

Volgens hem loopt de Duitse Kerk het gevaar net als in de VS zichzelf in gijzeling te nemen door uit angst voor nieuw onrecht aan slachtoffers alle beschuldigingen ongecontroleerd te accepteren. Maar ook vermeende slachtoffers moeten accepteren dat hun beschuldigingen worden onderzocht, aldus Kröber.
(bron: Katholiek Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: