zondag 24 januari 2010

Herschikking van mijn bureau -II Korinthiers de boventoon

Ik heb net mijn bureau maar eens even wat herschikt. De boeken die ik het komende jaar vooral wil gebruiken heb ik uit andere kasten verzameld - allemaal commentaren op II Korinthiers. Ik hoop daar in de komende 18 maanden een boekje over te schrijven en kan dus maar beter zorgen voor wat leesvoer op dat gebied.

9 opmerkingen:

John Miller zei

Zo te zien heb je van die NICNT twee keer hetzelfde boek. Beter opletten bij bestellen Jos :-)

Blij te zien dat je ook 'The Orthodox Study Bible' hebt. Wel gebruiken hoor...

Er is trouwens recentelijk weer het e.e.a. verschenen op de Nederlandse markt over 2 Korinthe. Waarin ga jij je onderscheiden? Wat is je doel(groep)?

Van je vrienden moet je het maar hebben hè.

O ja, nog bedankt voor je mooie reactie elders op het Net. Ik ga er op mediteren!

Rosemarie. zei

Misschien moet je je bureau een beetje opruimen. Al die snoertjes kunnen in een la. Die koffie-coasters ook wel. Anders zorg je voor problemen met leila.

Jos M. Strengholt zei

He mijn leven gaat hier over tafel!
Okee, die rommel op bureau moet weg. Dank voor de tip, Rosemarie.

Miller, sorry voor de kleine foto, de NICNT heb je gezien, maar die andere is de NIGTC. Kleine lettertjes lezen, iets wat theologen zo leuk schijnen te vinden ;-(

John Miller zei

Oepsie, ik twijfelde al. Ook nog verschillende auteurs. Sorry.
Ja, de meeste boeken die jij gebruikt hebben veel kleine voetnoten. Ik hou het gewoon bij het aloude NL-commentaar van Ds. M.R. van den Berg. Als je gaat bloggen lees ik mee. Zal seriues zijn. Maar misschien heb je daar geen behoefte aan. Ik ben wel in voor een lang en duurzaam project. Aangenomen dat de heren doctoren mij binnenkort weer op straat zetten natuurlijk, anders sta ik niet voor mezelf in :-)

Jos M. Strengholt zei

Arme zieke man. Van den Berg staat er ook tussen, al is dat onzichtbaar.
Ik was van plan een boek te maken van 2 Corinthiers, maar eerst bloggen kan natuurlijk ook. Wel een leuk idee van je... Maar serieus kan ik pas beginnen na de zomer. Nu lees ik eerst als een krankzinnige door al die boeken heen.

John Miller zei

We zien wel tegen die tijd. Weet nog steeds niet wat je doelstelling is. Er is al zoveel op de markt... Portfolio? Kan natuurlijk heel nuttig zijn. In Amersfoort destijds heb je er uit gepreekt. Welke tekst ook al weer?

Jos M. Strengholt zei

portfolio? op mijn leeftijd is dat beslist niet meer van belang. In het bejaardentehuis vragen ze toch niet naar mijn CV?

John Miller zei

http://blog.beliefnet.com/bibleandculture/2010/01/gods-righteousness---in-2-corinthians.html

Nog een keertje. Veel leesplezier met Ben Witherington III
Twitter DM lees je niet, meen ik te merken...

Jos M. Strengholt zei

ik lees twitter DM wekl, maar t is zo lastig om op te reageren.