maandag 25 januari 2010

Fotoverslag van de wandeling naar mijn werk in Cairo

Vanmorgen wandelde ik naar mijn werk, een marginale afstand van 1,5 kilometer. Maar zo in de morgen, als het land zich klaarmaakt voor een nieuwe dag, zie je zoveel interessante dingen! Laat ik u deelachtig maken van mijn morgenvreugde. Mijn kantoor is trouwens bij dat bovenste balkon, op de laatste foto. Daar zit ik dit nu te schrijven, om 11.15 uur in de morgen.

Wat je allemaal tegenkomt bij zo'n vroege wandeling... Bedelaars zitten klaar op de stoeprand, krantenverkopers doen hun business, een paar jongens werken aan hun brommers waarmee ze door de dag eten gaan rondbrengen in de wijk, restaurant Gad opent de deuren, het postkantoortje is open, de eerste klanten drinken koffie bij Cilantro, de autos van de rijinstructeurs staan te wachten op klanten, mannen werken aan het riool omdat er lekkages zijn. Het metrokantoor is al uren open en heeft al duizenden reizigers doorgelaten. Taxi's wachten op klanten. Stoepjes worden geveegd. De moskee is al open - heeft om 5 uur de eerste bidders al toegelaten. En dat allemaal voor 9 uur in de morgen.










5 opmerkingen:

Edwin zei

Nostalgisch... Weemoedig denk ik terug aan dat loopje...

Groeten uit Somaliland

Rosemarie. zei

tja, ik ging liever met de auto of met een taxi. Maar ik mis het wel hoor.

Jos M. Strengholt zei

ik ga ook liever met auto, maar t is maar 15 min lopen... en vaak is er geen parkeerplaats... en je moeder had de auto nodig... en ik moet kilos kwijt...

Anonymous zei

wat de foto niet laat zien is mensen... vandaag was een vrije dag " national police day' ofzo. Anders kom je vast meer mensen tegen op deze ochtendwandeling, toch?

Jos M. Strengholt zei

Inderdaad... het is heeeel rustig om die reden. Het is 'Officiersdag'. 'Yom al-Shurtah'.