zondag 15 november 2009

Preek voorbereiden in de woestijn: Rom 13, Mat 22

Zonder internet in de woestijn... maar gelukkig kan daar mijn laptop wel gebruiken. Bijvoorbeeld om een preek te schrijven. Ik moet op 29 november in de VS preken over Rom 13:8-14 en Mat 22:1-13. In een Reformed Episcopal Church van Rev John Boonzaaijer (zie foto) - de Chapel of the Cross in Dallas (Texas). Kent u de 20 Boonzaaijer banketbakkers in Utrecht? Dit is een telg van die familie. Van oorsprong uit de Gereformeerde Gemeente (of was het Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland?) maar aangetrokken tot een zeer hoogkerkelijke visie op de sacramenten. Zijn Nederlands is prima, en de koffie staat klaar na mijn preek, zei hij :-)

3 opmerkingen:

Paul zei

Episcopaals is de Amerikaanse versie van Anglicaans, of is dat te kort door de bocht? Ziet er uit als een braaf huisgezin op die foto. Koffie met wat lekkers van de bakker?

robbert-jan zei

http://en.wikipedia.org/wiki/Reformed_Episcopal_Church

dit is een andere variant , zie wikipedia verhaal dan begrijp je ook dat deze man zich er thuis voelt, een goede tijd daar straks rj

Jos M. Strengholt zei

Dit is zeker een andere variant. Maar wel uniek - hebben we zoiets in Nederland? Calvinisten met een enorm sterk sacramentele visie?