zondag 20 oktober 2013

Zijn PVV'ers nou echt langer werkloos omdat ze PVV'er zijn?

PVV-politici maken langer gebruik van de wachtgeldregeling, omdat ze moeilijker aan een baan kunnen komen, zegt oud-minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA).  "Ze laten een specifiek geluid horen en blijven daar langer in hangen, daarom is werk vinden voor een PVV'er lastiger."

Ik ben blij met het CDA geluid in de politiek, maar mag ik bij deze opmerkingen van Leers toch wat kanttekeningen plaatsen?  Zouden die PVV'ers die in parlement of gemeenteraad hebben gezeten nu echt minder makkelijk werk vinden dan hun collega's van CDA, D'66 PvdA of VVD omdat ze PVV'er zijn?    

Het heeft binnen de PVV de afgelopen jaren problemen geregend omdat ze hun kandidatenlijsten nogal vullen met dames en heren die niet brandschoon zijn, of die toch net niet het sociale gehalte hebben van   D66 of CDA.  Ze vinden moeilijker werk dan hun collegas omdat ze ook voordat ze bij de PVV zaten, al een tikkeltje minder makkelijk bemiddelbaar waren, vermoed ik. Als ze hun politiek baan kwijt raken valt het ze dus ook lastiger snel een nieuwe baan te vinden.

Leers, die een bemiddelingsbureau voor ex-politci is begonnen, zal dat die PVV'ers natuurlijk niet vertellen; hij zou zijn eigen klanten maar kwijtraken. 

Geen opmerkingen: