maandag 18 maart 2013

MA studie in Afrikaanse Kerkvaders

Wie interesse heeft in studie van de Afrikaanse Kerkvaders (Egypte, Carthago, Ethiopie, Nubie, Woestijnvaders- en moeders) moet eens goed overwegen of hij/zij niet met ons mee wil doen in Egypte.

We beginnen in september met een stevige cursusweek (9-14 september 2013) die in Cairo plaatsvindt en waar studenten aanwezig moeten zijn.  Daarna heb je maandenlang zelfstudie onder begeleiding van een prof.  Dat gebeurt digitaal.  Naar inschatting van Dr Michael Glerup die de opleiding leidt, kost dat 5-8 uur per week.  Je kunt dat dus naast je werk en gewoon vanuit Nederland doen.

Van 13-18 januari is de eerste cursusweek van het tweede semester, weer in Cairo, en daarna is het weer een paar maanden digitaal en vanuit Nederland, 5-8 uur per week.

Na drie jaar heb je een enorme kennis van de christelijke oudheid - met een focus on Afrika.   En een MA op zak, als je leuke scripties schrijft. :-)

Lesgeld is 550US$ per jaar; daarnaast tweemaal per jaar een ticket naar Egypte, en bescheiden verblijfskosten.  Als je deze zelfde opleiding in de USA volgt, ben je per jaar 10.000US$ kwijt aan lesgeld alleen. Waarom niet via Egypte deze gedegen Amerikaanse opleiding volgen?

Hier alle mogelijke informatie: www.africanfathers.info.


Geen opmerkingen: