zaterdag 30 maart 2013

Dagblad Trouw snapt er niks van: De Paus

Mooi dat Paus Franciscus de voeten van een paar vrouwelijke gedetineerden waste.  Mooi christelijk gebaar.  Terecht dat Trouw er behoorlijk aandacht aan geeft.  Maar o, snapt die journalist, Robin de Wever, ook maar iets van het christelijk geloof, laat staan van de Rooms Katholieke Kerk? Dit is het commentaar van De Wever:
De symboliek van het ritueel was [....] opmerkelijk. In Oostenrijk liggen bisschoppen bijvoorbeeld in de clinch met progressieve katholieken die menen dat ook vrouwen tot priester gewijd moeten kunnen worden. Het lijkt moeilijk te rijmen dat Franciscus vrouwen nu zo'n belangrijke liturgische rol toekent.

Het wassen van voeten van vrouwen in een gevangenis heeft niets te maken met liturgie.  Het commentaar dat Franciscus 'vrouwen nu zo'n belangrijke liturgische rol toekent', is lachwekkend. En om dit te combineren met progressieve katholieken in Oostenrijk (Oostenrijk, maakt dat ons in Nederland wat uit?) die vinden dat vrouwen tot priester moeten worden gewijd, is even wonderlijk.

De schrijver heeft vast een paar Engelstalige artikeltjes samengevat, en de plank flink misgeslagen. 

1 opmerking:

KCB zei

Tja, en waarom komt zo'n Trouw-redacteur daarmee weg? Omdat zijn lezers ook niet beter meer weten. Degenen die wel beter weten, hebben het abonnement al honderd jaar geleden opgezegd.