zondag 8 juni 2014

ANP, sorry hoor, maar wat doen jullie nou eigenlijk?

Nu.nl heeft een ANP bericht overgenomen over het massagraf van 800 kinderen in Ierland.  Intussen hebben veel media wereldwijd al laten weten dat er maar 20 kinderen in een beerput zijn gevonden, terwijl de overige netjes zijn begraven, hoewel zonder kist of grafsteen.

En toch gaat het ANP door met te zeggen dat in die beerput honderden kinderen lagen begraven - 800 is natuurlijk de suggestie, als je dat aantal al eerder had genoemd in je artikel. Dat klinkt toch veel smeuïger?  het waren er 20.

Overigens, als je als kindertehuis straatarm bent, en niet in staat om kinderen een nettere begrafenis te geven dan in de achtertuin, dan lijkt het me moreel gezien een weinig problematische keus om dan ook kinderen in de (ongebruikte?) beerput te leggen.  Dat is de tragiek van armoede die het verhaal is van alledag in veel landen, ook vandaag de dag.  Daar sterven dagelijks kinderen met tekenen van ondervoeding en verwaarlozing.  Gewoon (ja, tragisch woord) gewoon omdat hun ouders geen geld voor eten hebben.

Geen opmerkingen: