dinsdag 13 november 2012

IMF wil Egypte nog geen nieuwe lening geven

Masood Ahmed, hoofd van het department van het Midden Oosten en Noord Afrika van het IMF, heeft in de wandelgangen van het World Economic Forum in Dubai gezegd dat Egypte geen lening van het IMF krijgt als het geen haast maakt met economische hervormingen.  

Egypt wacht dringend op een lening van 4.8 miljard dollar, mede omdat de buitenlandse reserves zijn gedaald tot 15 miljard dollar - een gevaarlijk laag bedrag. 

Ahmed wees op het begrotingstekort van Egypte, en noemde de subsidies van Egypte op benzine.  Jaarlijks subsidieert Egypte de benzineprijs met ongeveer 12 miljard euro, terwijl het begrotingstekort 20 miljard Euro is.  Voor het IMF is dit onacceptabel.

In Egypte wordt intussen door salafisten gedemonstreerd tegen het aangaan van een nieuwe lening van het IMF.  Alsof Egypte nog financiele speelruimte heeft.  

2 opmerkingen:

KCB zei

Kan die 12G benzinesubsidie niet worden geschrapt dan?

Jos Strengholt zei

uitstekend idee maar tegelijk een recept voor een sociale ontploffing en een nieuwe revolutie. zou tot bloedvergieten leiden in een land waar veel autobezitters niet meer verdienen dan 200 euro per maand