zondag 17 augustus 2008

Slecht nieuws: een zevenling in Alexandrie geboren


O ja, leuk hoor, een gezonde zevenling geboren in Alexandrie. De vrouw (27) die ze ter wereld bracht is heel blij; ze had, om zwanger te raken, wat medicinale kunstgrepen uitgehaald. Was dat dringend nodig? Welnee - ze had al drie kinderen.

Drie kinderen? Nee, drie DOCHTERS en dat is niks he? Dus moest er ingegrepen worden - er moest per se een zoon komen. Nu heeft ze er in een keer 4 zoons en nou ja jammer natuurlijk, ook nog 3 dochters bij. Wedden dat de oudste zoon Mohammed gaat heten? En dat deze moeder voortaan bekend staat als Umm (moeder van) Muhammad?

Hoe tragisch. De eerste drie dochters telden niet echt. Twee jaar geleden zei onze huishoudster hier in Cairo een keer tegen Adrienne: 'je moet echt nog een zoon aan je man geven'. 'Ja, maar hij is heel tevreden met zijn drie dochters', zei Adrienne. 'Ja, misschien zegt hij dat wel, maar diep in zijn hart is hij het echt niet', zei de huishoudster. Zelf had ze vijf dochters voor ze haar man een zoontje gaf. Ze wordt door iedereen Umm Muhammad genoemd.

Geen opmerkingen: