vrijdag 16 april 2010

Wat een wauwel is die Sarah Palin

Van de week in de Verenigde Staten was ik weer onder de indruk van de diepe kloof die Republikeinen en Demokraten scheidt. Op de autoradio hoorde ik een commentator zonder enige schaamte spreken over ‘de marxist Obama’, en ‘de duivel Obama’. Zonder enige rechtvaardiging worden de meest negatieve termen op hem toegepast. Ik ben helemaal geen fan van Obama, maar hoe hij wordt bejegend is werkelijk belachelijk. Neem nu wat Sarah Palin zojuist op facebook zette
President Obama did something remarkable. In front of some 47 foreign leaders and hundreds of reporters from all over the world, President Obama said that “whether we like it or not, we remain a dominant military superpower.” Whether we like it or not? Most Americans do like it. America’s military may be one of the greatest forces for good the world has ever seen, liberating countless millions from tyranny, slavery, and oppression over the last 234 years.
Ik ga nu maar even niet in op de vraag of de USA inderdaad die positieve rol speelde die Palin zegt, maar haar manier van aanvallen is gewoon onbehoorlijk. Dat Obama, voor 47 wereldleiders, de vraagt stelt of “wij” blij zijn met Amerika als supermacht, wil niet zeggen dat hij zelf die vraag negatief beantwoord. Dit is het rhetorische gebruik van “wij”; het is een manier om je te vereenzelvigen met je toehoorders, om geen kloof met je hoorders te scheppen. De suggestie dat Obama niet wil dat de VS een dominante militaire supermacht is op basis van dit “wij”, is belachelijk.

Verder wijst Palin op de forse manier waarop Obama de VS verder in de schulden helpt, verwijzend naar zijn hervormingen van volksgezondheid. Ja, dat doet Obama inderdaad. Maar de Republikeinen zijn de afgelopen jaren op dit gebied wel de grootste boosdoeners geweest, terwijl het juist de democraat Bill Clinton was, die de balans nog eniszins in de gaten hield.

3 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,nou met Obama hoef je echt geen medelijden te hebben.Het blijkt dat z'n jaarlijks inkomen ten opzichte van vorig jaar verdubbeld is.Z'n inkomen is nu 5,5miljoen dollar(4miljoen euro).Met zo'n salaris mogen ze mij ook gerust uitschelden.Vergeet fff niet hoe Bush gedemoniseerd is.
Verder is Obama's gedrag naar het Joodse volk even verwerpelijk!

Unknown zei

Ik heb met Obama geen medelijden. Constateer slechts dat beide partijen in de VS enorm met modder weten te gooien. En momenteel zijn de voornaamste moddergooiers van de rechterkant. Dat zal over drie jaar vast wel weer omgekeerd worden.

Paul Miller zei

@gert
We zetten hier de discussie gewoon voort, als het elders niet meer kan :-) Wat een suf gedoe hè, met die andere site...

@Jos
Het 'wij' van Obama was hier m.i. niet inclusief de toehoorders, maar sloeg wel degelijk op wij Amerikanen. Natuurlijk was het helemaal fout geweest als Obama had gezegd, ...whether you like it or not, we etc.
America heeft natuurlijk een wereldwijde politietaak. Twijfel jij daar aan?

Wat een ontzettend leuke foto trouwens, van Ms. Palin, ha,ha,ha...