dinsdag 13 april 2010

Rommelen met kinderbijslag in Egypte... ik niet!

Kijk dat is nou nog eens mooi. Ik lees in een ANP-bericht in het Reformatorisch Dagblad over mensen die voor hun kinderen in Egypte ten onrechte kinderbijslag ontvangen:
Bijna driekwart van de dubbele kinderbijslag die vorig jaar werd uitgekeerd aan ouders voor in Egypte wonende kinderen, is bij controle onterecht gebleken. Bij 78 van de 108 onderzochte gevallen dat was opgegeven dat kinderen in Egypte verbleven en naar school gingen, was sprake van onrechtmatigheden.
Onrechtmatigheden? Gewoon de zaak flessen he? En voor alle zekerheid moet ik ulieden melden, wij hebben in alle 20 jaar in Egypte geen cent kinderbijslag gehad, dus wij horen niet bij die flessentrekkers. Dat zijn Egyptenaren die in Nederland shoarmatenten hebben. Maar Hulandiyin die in Misr wonen, hebben geen recht op kinderbijslag. Voordeel is, dan kan je ook niet bedriegen.

2 opmerkingen:

ineke zei

en IK moet kindgebondenbudget terugbetalen en heb geen recht meer op kinderbijslag omdat dochterlief voor haar opleiding 30 uur per week moet zwoegen in een winkel en daarmee 475 euro per maand verdient!!
Maar ik klaag niet :)

Unknown zei

Nee wat helpt klagen. Nou ja, soms voel je je iets beter. Maar ik heb totaal niet te klagen. Voor onze prachtkinders willen we ons toch desnoods van de flat werpen?